Back to Question Center
0

Semalt Expert: la guia per evitar el frau a Internet

1 answers:

El creixement i la integració d'Internet en la vida empresarial i social és un bé imalament. Pel costat positiu hi ha els molts avantatges que ofereix Internet, com ara el comerç electrònic. I en el costat dolent són preocupacions molt preocupantscom el delicte cibernètic.

Entre les preocupacions més temudes es troba el frau a Internet. El frau a Internet passa quan unla persona utilitza Internet en acte de trucs amb l'objectiu d'obtenir un avantatge deshonest sobre una altra persona. Sovint, la motivació principal per aEl frau a Internet és un guany financer - where to buy a cute cowboy hat.

Hi ha molts tipus de frau a Internet, però alguns s'executen amb més freqüènciaque altres.

Un dels especialistes més experimentats de Semalt ,Andrew Dyhan, defineix els següents tipus de frau a Internet:

1. Subhastes falses i mercaderies falses

Els responsables de subhastes falses es dirigeixen als consumidors de mercaderies venudes en línia. Elcriminal publicarà un producte en un lloc de subhastes que indica que el venen al millor postor. Pot ser que el producte siguiinexistent o si existeix, és diferent del que s'anuncia. L'estafador intenta aconseguir que el licitador guanyador envieu el pagament completper a l'esmentat producte abans que finalitzi l'enviament. Finalment, el criminal no envia el producte al comprador (el que es diu no lliurament)de mercaderies), o el producte que s'envia és una altra cosa, sovint significativament més barat que el preu del producte pagat.

2. Spams i robatori d'identitat

Els correus electrònics són de vegades abusats per estafadors per defraudar a usuaris desconeguts d'Internet ocausen danys al dispositiu que estiguin utilitzant. Alguns correus electrònics fraudulents busquen atraure-los a donar la seva informació personal i financera,i uns altres van a fer un pas més enllà per aconseguir que les persones enviïn fons a plans dubtosos.

Aquests correus electrònics perillosos s'incorporaran a la safata d'entrada com a notificacions de baix interèspréstecs, organitzacions benèfiques que busquen finançament, guanys d'escomesa i qüestions relacionades amb la vida social. Contindran un enllaç al que se suposa que haureufeu clic per obtenir el que els estafadors afirmen oferir. Amb només un clic a l'enllaç, podria estar exposant-se a molts riscos incloent aconseguirl'ordinador o el dispositiu mòbil infectat amb virus, revelant als estranys les contrasenyes, la informació de la targeta de crèdit, els detalls de la seguretat social,adreces i números de telèfon.

Els spam normalment estan relacionats amb el robatori d'identitat, ja que poden ser, i solen estar acostumats a fer-hoaccedir a informació personal que després s'utilitza per a molts propòsits, inclosa la suplantació d'identitat..Les dades personals robades es poden utilitzar per cometre altresformes de frau a Internet, com ara sol·licituds o vendes fraudulentes.

3. Robatori de targetes de crèdit

El frau de la targeta de crèdit prediu principalment a persones que no són prou acurats quan les utilitzentargetes de crèdit. Altres persones són enganyades per estafes de phishing intel·ligents.

Aquest tipus de frau a Internet comença quan la víctima introdueix els detalls de la targeta de crèdit en unlloc web duplicit. Els criminals utilitzaran aquesta informació per fer transferències de fons o compres amb la targeta de crèdit.

4. Estafes d'inversió

El frau de la inversió es propaga a través d'esquemes d'inversió pesants i està destinatdefraudar els inversors o robar les seves identitats. Les estafes vénen en forma de taulers d'anuncis en línia, butlletins per una tarifa oaltres formes de material d'informació que proporcionen informació interna falsa. Quan un nombre d'inversors cauen per l'estafa, valors de valorses modifiquen i el criminal ven les seves accions des d'una posició avantatjosa.

Altres formes de frau a Internet inclouen llocs web poc fiables i estafes de tarifes anticipades.

Els llocs web poc confiables poden imitar llocs ben establerts i atrapar visitantstransaccions i interaccions com si fossin un tracte real. Les estafes de tarifes avançades són nombroses en el món empresarial actual. Vostè pot identificaraquest tipus d'estafa amb força facilitat. Si un proveïdor insisteix a tenir diners per endavant i prometent tornar els diners, aquest tipus de negoci és altamentés probable que sigui una estafa. Les estafes avançades són molt possibles en les subhastes en línia, especialment.

Tothom necessita estar sempre actualitzat sobre com s'estan perpetuant els estafadors a Internetcrim en qualsevol moment. Aquests són alguns consells:

  • Assegureu-vos que qualsevol lloc de subhastes que vulgueu utilitzar sigui de confiança i eviteu nous subhastes.
  • Utilitzant mitjans de pagament rastreables i protegits.
  • Mai feu clic a un enllaç enviat per correu electrònic abans de confirmar que la font deel correu electrònic és de confiança.
  • Mai permeti que la vostra targeta de crèdit s'utilitzi fora de la vista
  • Preste molta cura a l'hora de fer grans transaccions o respondre a les ofertes realitzades en línia.
  • Comproveu sempre els vostres rebuts per assegurar-vos que tots els imports són correctes.
  • NOU escriviu el número de PIN de la vostra targeta de crèdit a qualsevol lloc.
  • Ha cancel·lat la targeta en cas que la trobi.
  • Comproveu sempre per assegurar-vos que el lloc web voleu utilitzar les vostres dades personals iLes dades financeres tenen un URL que comença amb https: //.
November 28, 2017